konco-konco SIRAP.ikut la nk nk jadi konco kawan ke tidak k!

Saturday, 24 March 2012

Projectpop! -part 1

oleh sebab entri ni bagi traffic tinggi kat blog aku.so entri ni dalam stickymode untuk 2 hari ok.mcm biasa,new entry scroll bawal or tekan older post


Assalammualaikum

(Baca la jgn tgk gambar je,aku update bendalah ni dari balik kelas power E tadi  6.30 sampai sekarang dah 9.40 mlm)

Sebenarnya mcm ni...
Tahun ni atau secara khususnya semester ni sem last la aku di Msi.Sem depan dah INTRA (industrial trainning).Macam biasa la lepas study mesti kena pi buat praktikal.Aku cuma buat 3tahun setengah dan ramai lagi kawan-kawan yang stay buat 4tahun di sini.Oleh sebab tu, time aku cuti mid sem seminggu lepas ,aku terpikir nak buat event makan-makan,chill sambil bersantai dengan kawan-kawan (konon dah tak jumpa lepas ni).

So balik daripada cuti seminggu terus aku propose kt kawan-kawan pasal idea aku ni.Siap tulis lagi takut lupa.Instead of makan-makan boleh shoot gambar buat macam photoalbum masa time study dengan kawan-kawan kan..So setelah pikir-pikir 1 jawatankuasa tak rasmi pun tertubuh.Daripada pengarah project,ajk transpot,bendahari,ajk mkanan,ajk jemputan sampaila ke ajk beli brang. :) Dalam idea aku,aku terbayang makan bersantai kat padang,atas bukit,sambil gambar yg diambil dari 1 sudut nampak kami tgh mkn dan bergelak gembira.cewah!


Aku tau dah masuk perenggan ke tiga ni,kalau aku sibuk taip byk2 bukan hampa nk baca pon,terus scroll bawah nk tengok gambaq kan.So,alhamdullillah.Menjadi jugak 'projectpop' ni.Ni la project yang aku dok buat entri teser bagai kan.kalau ada yg notice la.(blog ni kalau aku blogwalking or post kt fb baru org datang,malu sebenarnnya nk promot).

Lepas survey tempat,cek wheather,beli barang,prepare bla bla bla.. dan semalam 21 March 2012 tarikh berlansungnya acara ni :)
Ni la locationnya.Atas sikit tu ada bukit.Kemain mengah nk mendaki.Sampai je terus rasa kurus.daaaaa~
Dekat ja pon dgn Msi 5 minit sampai.Kalau naik keta la.Jalan kaki xtau la. :)




Ni invitation card.Inspired by Rina Salleh.Berkenan sgt kad kawen rina salleh so guna utk buat invitation utk projectpop ni sbb mcm kena ja dengan tema english picknik.So,crdt to Rina Salleh.

Close up.

Ni label yg aku buat untuk cucuk pada cupcake dan makanan lain :) Time ni tak lekatkan pada pencungkil gigi lagi.Wei yang kaler hijau tu bukan babi.Tu dongki.Babi tak da rambut.(setahu aku la.)
Ok ni try ja masa kt bilik.Prepareration sebelum pegi adalah sgt kalut.Bilik subhanallah punya  bersepah :)


Ajk pembeli barang termasuk diri sendiri :)

.
.
.
.
.
.
.
.



Siraplycee,mempersembahkan
.
.
.
.
.
.
.

PROJECTPOP!!!








Baru sampai dan baru nk setup barang-barang
Acara pertama ialah makan memakan. :)


ni la label yang aku tunjuk tadi.Gambar atas dah cucuk pada cupcake.gambar bawah cupcake dah habis mkn  so cucuk label pada tanah buat kubur :) LOL bukan jubo!

sebahagian daripada makanan.:)

ya kawan-kawan teruskan makan.habiskan semua yang ada :)

Makan lagi
Lagi
Dan lagi..yeah teruskan makan.



Dan lepas makan,gambar time.Ajk photographer adalah eisya maka cari punya cari dapat la photog luar,ingtkan nk kawan-kawan yg ada camera ja ambilkan.Alhamdulillah.Rezeki.Before gerak terus kol kawan-kawan suruh 'menyemat' kan diri dan melawakan diri.Puiiii!kahkahkah..Tapi gambar yang aku upload ni bukan daripadi si apai (eisya gtw tu la namanya si encik photog tu) dan Nadia.Ni gambar dari camera aceeq.Oh,gambar adalah sgt banyak.Jadi,aku tidaklah segigih mana pun utk upload byk2.Lalu aku compile je semua pic tu guna photscape(nk jugk bgtaw).



Oleh sebab aku dah compile tak boleh besarkan gambar kang gambar pecah,kenikmatan utk view adalah menghampakan.


Kawan-kawan supersporting.Thanks !


Aceeq,Nana ,Eisya n Aku.Kami sahaja girl berempat.



Boooo..booo baju tu kembang nampak mcm pregnant.Peduli hapa aku.Letak jugak.ketegaq.

sweetcandy girl

The nana.Penjual tudung tegar :)




Kalau hampa perasan la,gambaq ni aku letak banyak.Gambaq Feberet!







Lastly gambaq kami semua.Thank kawan-kawan!!!


UCAPAN:

          Terima kasih banyak-banyak pada semua yang terlibat.Tak tau la banyak mana.Sekilo?Dua kilo?Tak tertimbang kalau nk timbang.Daripada yang sudi join,Terimakasih.Abul,Matrikboy (faris sally ),Shaq,Sharhan,Kecik (Zul),Epul,Azman,Acab (bit),Aceeq,Nana,dan Eisya.Timakasih tolong aku realisasikan picnic walau tak seberapa ni,tapi melekat kt hati gua wei.Terimakasih bg sokongan.For girl,tq keep me calm pasal wheather yg jap2 nk mendung jap2 cerah.Alhamdulillah cerah jua akhirnya. :)Ok,dah la.Orang menang grammy award pun tak panjang macam ni punya ucapan.(Tapi kalau dgn PM ya,aku kalah la.Teks ucapan dia lagi panjang)


Nota:Lol.Kata part-1.Tapi dah sekali harung ni semua.Ok part 2 maybe gambar2 daripada camera apai & nadia

Nota: Kawan-kawan yang tak ada bukan aku tak nak jemput.Tapi sebenarnya aku ada 1 lagi project besar utk semua.Sedia duit dan Tolong jgn balik lagi lepas final. :)


Thanks.Sudi datang.Baca or tengok gambar je.Have fun!

3 comments:

♥ NuR 'aQiLaH ♥ said...

wow semat gile ;)

siraplycee said...

@nurul aqilah
Thanks.awak pun boleh buat jugak :)

TiraPengemis said...

wahhh bestnyeee....nak itottt

signature